Käyttöliittymä­suunnittelu & UX

Sovelluksellasi tai sivustollasi on vain muutama sekunti aikaa vakuuttaa sille saapuva käyttäjä sen arvosta. Siksi designiin panostaneet yritykset ovat 50 % kannattavampia. Kummassa porukassa sinä haluat olla?

Designiin panostaneet yritykset saavat poikkeuksetta tuottonsa takaisin

Ihmiset odottavat tänä päivänä toimivaa ja helppoa käyttäjäkokemusta. Jos se on pielessä, hetken päästä entinen asiakas jättää tylysti palveluun kirjautumisen kesken. Ja samalla hukataan yksi tärkeimmistä asiakkaan sitouttamisen mahdollisuuksista.

Useiden maailmanluokan käyttöliittymä-projektien, kuten Brellan ja Softbank SB Driven, tuomalla kokemuksella tiedämme, että ilahduttava käyttökokemus ei synny itsestään, vaan vaatii ajatustyötä ja testiä toisensa perään.

Brella mobiilisovelluksen käyttöliittymä
Brella iOS-sovelluksen käyttöliittymä

Käyttäjälähtöistä suunnittelua

Suunnittelemme kauniita ja helppokäyttöisiä verkkopalveluita ja mobiilisovelluksia nykyaikaisin metodein ja työkaluin.

Käyttäjäkokemuksen suunnittelu (UX)

Hyvällä käyttäjäkokemuksella pystytään tarjoamaan asiakkaalle paljon enemmän kuin mitä he tietoisesti haluavat.

Käyttöliittymä­suunnittelu (UI)

Käyttöliittymä suunnitellaan siten, että käyttäjän ei tarvitse nähdä vaivaa tai opetella asioita ulkoa käyttääkseen järjestelmää.

Käyttäjätutkimus

Ennen käyttöliittymän suunnittelua on syytä ymmärtää paremmin käyttäjän tavoitteet, toimintaympäristö sekä kartoittaa nykyiset työvälineet ja -tavat.

Prototyyppaus ja testaus

Klikkailtava prototyyppi paljastaa ongelmakohdat ennen kuin aikaa ja resursseja on investoitu koodaukseen.

Informaatioarkkitehtuurin suunnittelu

Onnistuneessa suunnittelussa luodaan tasapaino käyttäjien tarpeiden, sisällön asettamien rajoitusten sekä asiayhteyksien suhteen.

Interaction Design (IxD)

Kun ymmärrämme miten ihmiset vuorovaikuttavat digitaalisesti, luomme tuotteita jotka mahdollistavat käyttäjille tavoitteidensa saavuttamisen parhaalla tavalla.

Mobiilisovellusten suunnittelu

Mobiilisovellusten käyttöliittymän suunnittelussa otetaan huomioon älypuhelimelle ainutlaatuiset toiminnallisuudet, kuten GPS-paikannus ja kamera.

Verkkopalveluiden suunnittelu

Usein yritysten tarpeisiin luodut selainsovellukset vaativat selkeyden tasapainottamista monimutkaisten informaatioarkkitehtuurin kanssa.

Ennen käyttöliittymäsuunnittelua

Design Sprint ›
Jos ei ole sovellusta, ei voi olla käyttöliittymääkään. Googlen kehittämällä menetelmällä kuukausien tuotekehitys puristetaan päivien mittaiseksi pyrähdykseksi.
Sovelluskehitys ›
Käyttöliittymän suunnittelun ei tarvitse olla irrallinen osa sovelluskehitystä. Jos appisi on vasta toimiva prototyyppi, voimme ryhtyä hahmottelemaan täydellistä käyttäjäkokemusta samalla kun rakennamme teknistä kehystä.
Brändin rakentaminen ›
Tuoteen käyttöliittymä on usein yrityksen brändi-identiteetin näköinen, mutta startupin tai uuden tuotteen kohdalla sellaista ei ehkä vielä ole. Kohta on.

Käyttöliittymäsuunnittelun jälkeen

Markkinointistrategia ›
Sinulla on loistava digitaalinen palvelu suorastaan taivaallisella käyttökokemuksella, mutta toistaiseksi aivan liian harva tietää siitä. Markkinoinnin strategialla tunnistamme potentiaaliset asiakkaasi ja luomme suunnitelman, jolla palvelusi saadaan kaikkien tietoisuuteen.
Growth Hacking ›
Uusi upea appisi on nyt markkinoilla, mutta kasvun osalta työ on vasta alussa. Growth Hackingilla tunnistamme kasvun esteet ja luomme suunnittelman ja tavoitteet, jolla kiihdytät liiketoimintasi kasvua.

Käyttöliittymä­suunnittelun kulku

Suunnittelumme pohjaa iteratiivisen prosessin ja testauksen kautta luotuun ymmärrykseen arvauksien ja käytäntöjen sijaan.

UX projektin kulku

Luomme prototyypin

Prototyyppi on paras määrittelydokumentti toteutettavalle käyttöliittymälle ja sen takana olevalle sovellukselle. Se luo yhtenäisen kuvan kaikille projektiin osallistuville siitä, mitä ollaan tekemässä ja miksi se on liiketoiminnalle hyödyllistä.

Klikkailtava prototyyppi paljastaa ongelmakohdat käyttöliittymästä ennen kuin aikaa ja resursseja on investoitu koodaukseen.

Mikäli sovellus, jolle käyttöliittymää ollaan suunnittelemassa, on aivan uusi, prototyypin  toteutukseen voidaan käyttää esimerkiksi Design Sprint -työpajaa.

Kehitämme iteratiivisesti

Toteutamme käyttöliittymiä käyttäen Scrum-projektinhallintamenetelmää.

  • Seuraat tuote- ja sprint-backlogin kautta projektin etenemistä
  • Näet prototyypin kautta, visuaalisesti kokonaiskuvan tulevista ominaisuuksista
  • Osallistut viikoittain palaveriin, jossa priorisoimme yhdessä kehitettäviä ominaisuuksia
  • Saat jopa viikottain uuden version käyttöliittymästä