MVP Sprint

Ensimmäinen tuoteversio

Minimum Viable Product, MVP, eli pienin toimiva tuote on ensimmäinen elinkelpoinen versio palvelustasi markkinoilla. Sen sijaan että arvailet prototyyppisi parhaita ominaisuuksia, MVP:llä olet jo markkinoilla, keräämässä sekä asiakaspalautetta että myyntituloja.

Jatka tuotekehitystä samalla kun jo myyt palvelua

Pahimmillaan tuotekehitys on vuosien prosessi, jossa rahaa palaa ja loppua ei näy. MVP Sprint kääntää tämän asetelman päälaelleen. Heitämme tuotteen markkinoille heti, kun se on elinkelpoinen. Näin käyttäjäpalautteen lukumäärä jopa tuhatkertaistuu, ja mikä hienointa, alkaa palvelusi tuottaa myyntituloja.

Mobiililaskuri

Näin MVP Sprint etenee

Sprintti jakautuu kolmeen vaiheeseen: 1. Työpaja2. Prototyyppi3. Tekniset sprintit. Tämän jälkeen sinulla on MVP-versio tuotteestasi valmiina julkaistavaksi!


MVP Sprint - eteneminen

Työpaja

MVP Sprint käynnistetään työpajalla, jossa selvitetään 1) liiketoiminnalliset tavoitteet, 2) onnistumisen mittarit, 3) ajalliset ja resurssirajoitteet, 4) ketkä tuotetta käyttävät ja miten sekä 5) käyttäjien tarpeet ovat eli mitä ongelmia tuote ratkaisee.

Lisäksi sovitaan tiimi, aikataulu, prioriteetit sekä yhteiset projektikäytännöt. Valitsemme sprintille selkeät välietapit ja deadlinen, jonka umpeutuessa meillä on valmis tuote markkinoille.

Ydinkonsepti testataan prototyypillä

MVP-tuote sisältää vain ne ominaisuudet, joita ilman se ei olisi elinkelpoinen. Kun ne on valittu, analysoitu ja niistä on luotu rautalankamallit, rakennamme klikkailtavan prototyypin, jonka toimivuus voidaan testata oikeilla käyttäjillä.

Tekniset sprintit

Kun logiikka on kunnossa, aloitamme keskustelut tekniikasta. Huomioimme yrityksen käytössä olevat järjestelmät, hyödyntäen samalla tuoreimpia teknologioita, kuten Reactia.

Tekninen toteutus etenee sprinteissä, joko yhdessä asiakkaan kanssa pidettävillä päivittäisillä tarkistuksilla sekä joka toinen viikko pidemmillä seurantatapaamisilla, tai päivittäisillä tarkistuksilla ja säännöllisellä raportoinnilla.

Teknisten sprinttien lopussa odottaa MVP-tuotteen julkaisu ja lasilliset kuplivaa.

MVP-työpajassa ratkaistaan sekä asiakkaan liiketoiminnalliset tavoitteet että tuotteen käyttäjien tarpeet.

MVP Sprintin tuloksena saat

Tuotteesi ensimmäinen elinkelpoinen versio (MVP)

Tuotteesi ei ole vielä täydellinen, mutta se on jo markkinoilla, keräämässä käyttäjäpalautetta oikeilta asiakkailta ja takomassa myyntituloja. Tämä voi olla todellisuutta sinunkin prototyyppisi kohdalla jo parin kuukauden kuluttua.

Backlog

Kaikki hyvät ideat ominaisuuksista ja toiminnoista, jotka jäivät rannalle MVP-vaiheessa, kirjataan ylös backlogiin. Näin sinulla on valmiina kattava taustadokumentti tuotteen seuraavia iteraatioita varten.

Selkeä kehityssuunnitelma

MVP Sprint tarjoaa myös mallin teknisen kehityksen priorisoinnille sekä tuoteiteraatioiden vaiheistamiselle. Pidemmän aikavälin suunnitelma käsittää muun muassa skaalautumiseen vastaavat ratkaisut.

Graphic illustration

Ennen MVP Sprintiä

Design Sprint ›
Validoi viikossa onko ideastasi elinkelpoiseksi tuotteeksi ja kannattaako edetä rakentamaan MVP:tä vaiko iteroida suunnittelua.
Tuoteprototyyppi ›
Vaikka luotatkin ideaasi, kannattaa käyttäjäkokemus testata ennen investointia tuotantoon. Proto Sprint paljastaa virheitä suunnittelussa ja säästää kalliilta iteraatioilta tuotantovaiheessa.

MVP Sprintin jälkeen

Käyttöliittymäsuunnittelu & UX ›
Nyt kun kullanarvoista käyttäjäpalautetta tulee ovista ja ikkunoista, on aika valjastaa hyvät ideat käyttöön. Käyttäjäkokemuksen jatkuva iterointi on yksi parhaita investointeja mitä voit tehdä.
Sovelluskehitys ›
MVP on markkinoilla ja olet ollut nolona sen vuoksi riittämiin. Nyt on aika raivata backlog, jalostaa ominaisuuksia ja laajentaa muille alustoille.
Growth Hacking ›
Tunnista, testaa ja omaksu tehokkaimmat kasvun mahdollisuudet. Luomme designin, teknologian ja markkinoinnin avulla sinulle kokonaisuuden, jolla liiketoimintasi loikkaa yhä komeampaan kasvuun.

Aloita tiedonkeruu jo tänään

Mietitkö sittenkin tuotejulkistusta omin voimin? Pyydä meiltä arvio konseptisi ja prototyyppisi toimivuudesta. Parhaimmassa tapauksessa pelastat tuotteesi lanseerauksen, pahimmillaan käytät pari tuntia mielenkiintoiseen juttutuokioon MVP:stä.

Sovi tapaaminen samir@meom.fi / 0443391120