Alkuun muutama fakta meistä

 • Yli 500 onnistunutta WordPress-toteutusta
 • Jotta saat vain parasta ja uusinta, niin käytämme vähintään 10 prosenttia työviikosta uuden opiskeluun
 • Talon sisällä on kaksi kansainvälistä verkkopalvelua: Brella ja 27 Crags. Verkostoitumispalvelu Brellan asiakkaita ovat muun muassa Nordic Business Forum, TechCrunch, Facebook, IBM, Microsoft ja Samsung. Kalliokiipeilyn planeetanlaajuisella tietopankilla 27 Cragsilla on kuukausittain 50 000 käyttäjää

Onnistunut WordPress-verkkopalvelu koostuu neljästä asiasta

 1. Se tukee liiketoimintaa ja sen tavoitteita
 2. Käyttö on helppoa ja ilahduttavaa
 3. Ihmiset löytävät sivuston ja myös palaavat sinne
 4. Nopeus ja toimintavarmuus

1. Se tukee liiketoimintaa ja sen tavoitteita

Aloitamme jokaisen verkkopalvelun suunnittelun MEOM Kick-Startilla. Syvennymme yhdessä asiakkaan kanssa heidän liiketoimintaansa, ymmärtääksemme projektin haasteet ja tavoitteet. Suunnittelemme yhdessä tulevan verkkopalvelun rakenteen, alustavan ulkoasun ja julkaisuun liittyvät prioriteetit.

“Yllätyimme hyvin positiivisesti siitä, miten paljon pystyimme selkeyttämään tulevaa verkkopalveluamme Kick-Startissa. Suosittelen mielelläni MEOMia, he eivät pelkää kyseenalaistaa ja haastaa saadakseen irti parhaan mahdollisen lopputuloksen”
Maija Korkalainen, Head of marketing, Firstbeat Technologies

Ota ensimmäinen askel onnistuneeseen verkkosivutoteutukseen

2. Käyttö on helppoa ja ilahduttavaa

Noudatamme WordPress-sivustojen suunnittelussa kolmea periaatetta, jotka takaavat sen, että verkkopalvelun käyttö on sulavaa:

Saavutettavuus

Havaittavuus

Havaittavuuden synonyymi on itsestäänselvyys. Tiedätkö sen tunteen kun kohtaat jotain nerokasta ja ajattelet, että “Näinhän tämän pitää toimia!”? Sitä on havaittavuus, ja me tiedämme miten sellaisia palveluita rakennetaan.

Hallittavuus

Käyttäjän pitää tuntea olevansa puikoissa. Oli kyse sitten sivuston kuva-sliderista taikka videosoittimesta, käyttäjän pitää pystyä hallitsemaan niiden toimintaa.

Ymmärrettävyys

Informaation pitää olla selkeää. Verkkopalvelut kompastuvat usein liian nokkeliin valikoihin ja rakenteisiin, joista käyttäjä ei ymmärrä mitään. Testaamme verkkopalvelua oikeilla käyttäjillä, jotta näemme osaavatko he käyttää sitä.

Yksinkertaisuus

Ihmiset päätyvät yleensä vaivattomaan vaihtoehtoon loogisen sijaan. Samaa periaatetta voidaan käyttää verkkopalvelujen suunnittelussa. Yksinkertaisella designilla saamme palvelun käyttäjät toimimaan sivustolla halutulla tavalla.

Yksinkertaistettuna: kaikki mikä ei tuota lisäarvoa, on turhaa.

Ilahduttavuus

Visuaalisesti hieno palvelu, jota on kiva käyttää, luo iloisia asiakkaita. Kun sivustolla vierailevat saavat tyydytystä palvelusta, he haluavat palata sen pariin yhä uudestaan.

Sisällönhallinnan ihana helppous

Verkkopalvelun pitää olla helppokäyttöinen myös ylläpitäjille. Kukaan ei halua päivittää verkkopalvelua, jos pelkkä hallintapaneelin avaaminen tuottaa jo tuskanhikeä.

WordPress on lähtökohtaisesti helpompi käyttää kuin tekstinkäsittelysovellus Word. Jos osaat käyttää Wordia, osaat käyttää WordPressia.

Rakennamme palvelusi modulaarisesti ja räätälöimme WordPressin oletuksena tulevan hallintapaneelin nopeammaksi ja helpommaksi käyttää.

Jos joudut soittamaan meille arkipäiväisistä asioista olemme epäonnistuneet.

“Uudella sivustolla on helppoa ja nopeaa luoda uusia sivuja ja sisältöjä, vaikka ei osaisi koodata lainkaan, ilman että tarvitsee pelätä tuhoavansa jotain. Lisäksi uudet julkaisut päivittyvät automaattisesti sivuston eri osiin.”
Mari Santala, Marketing Assistant, Firstbeat Technologies

“Sivustomme on todella laaja, sillä portfoliomme kattaa digitaalisen kaupankäynnin toimitusketjun ohjaamisesta digitaaliseen markkinointiin. Tarvitsemme vahvaa automaatiota, jotta päivittäminen ei käy liian vaikeaksi ja sisältö pysyy aina oikeanlaisena ja ajankohtaisena, kun muutoksia tehdään. Nyt saamme minimityöllä maksimivaikutukset.”
Karl Filtness, Marketing Director,Solteq Oyj
Karl liittyi vastikaan MEOMille. Lue siitä lisää täältä.

3. Ihmiset löytävät sivuston ja myös palaavat sinne

Näyttävinkään sivusto ei ole minkään arvoinen, jos sinne ei saada kävijöitä tai se ei generoi liidejä. Näitä voidaan edistää hakukoneoptimoinnilla ja digitaalisella markkinoinnilla.

Hakukoneoptimointi

WordPress on itsessään hyvin hakukoneystävällinen, mutta sen lisäksi kehitämme hakukonenäkyvyyttä seuraavilla menetelmillä:

Avainsanatutkimus

Tukee sisällöntuotantoa paljastamalla tärkeimmät avainsanat, joilla sivustoa haetaan

Sisällöntuotanto

Laadukkaalla sisällöllä ja sen tuomilla linkityksillä saadaan tehostettua hakukonenäkyvyyttä

Tekninen auditointi

Varmistamme, että sisältö ja sen asettelu tukee hakukoneoptimointia

Jatkuva kehitys

Seuraamme hakukonenäkyvyyden kehittymistä ja raportoimme saavutetuista tuloksista

Digitaalinen markkinointi

Käyttäjiä voidaan hankkia muun muassa sosiaalisesta mediasta ja AdWordsilla. Rakennamme ja toteutamme teille toimivan putken käyttäjien hankintaan.

Verkkopalvelussa vierailevat kannattaa napata osaksi markkinoinnin automaatiota, jonka avulla tunnistetaan potentiaaliset ostajat, hallitaan liidejä ja konvertoidaan heidät oikeiksi asiakkaiksi.

Verkkopalvelu on vain yksi osa markkinointia ja digitaalista liiketoimintaa. Me luomme tuloksia takovan palvelun, joka tukee sekä markkinointia että liiketoiminnan strategiaa.

Rakensimme hyvinvointialan pioneeriyritykselle Firstbeatille kansainvälisen verkkopalvelun – liidien määrä nelinkertaistui.

Digitaalinen markkinointi

Käyttäjiä voidaan hankkia muun muassa sosiaalisesta mediasta ja AdWordsilla. Rakennamme ja toteutamme teille toimivan putken käyttäjien hankintaan.

Verkkopalvelussa vierailevat kannattaa napata osaksi markkinoinnin automaatiota, jonka avulla tunnistetaan potentiaaliset ostajat, hallitaan liidejä ja konvertoidaan heidät oikeiksi asiakkaiksi.

Verkkopalvelu on vain yksi osa markkinointia ja digitaalista liiketoimintaa. Me luomme tuloksia takovan palvelun, joka tukee sekä markkinointia että liiketoiminnan strategiaa.

Jos haluat perusteellista neuvoa verkkopalvelun ostoon, niin lataa oppaamme aiheesta. Ollaan kuultu, että kilpailijammekin ottavat mallia siitä:

Lataa ilmainen verkkosivun ostajan opas

4. Nopeus ja toimintavarmuus

Verkkopalvelu on juuri niin vahva kuin sen heikoin lenkki. Äärettömänkin hyvän palvelun käyttökokemus muuttuu kelvottomaksi, jos sivusto latautuu hitaasti, saati jos tietyt osat eivät näy ollenkaan.

Sen lisäksi, että varmistamme WordPress-sivustonne nopeuden, huolehdimme siitä, että palvelu pysyy pystyssä ja turvassa vuorokauden kaikkina aikoina.

WordPress-ylläpito – nopea, huoleton ja varmatoiminen

WordPress on yksi maailman turvallisimmista julkaisujärjestelmistä, jos se pidetään päivityksien osalta ajan tasalla. Ylläpidossa pidämme huolen siitä, että WordPressin ydin, teemat, lisäosat ja palvelinohjelmistot ovat aina ajan tasalla.

Ylläpitoasiakkaillamme on käytössään tukipalvelu, joka ratkaisee nopeat työt ja auttaa WordPressin käytössä.

Muita hienouksia ylläpidossamme ovat:

 • Käyttämämme palvelinklusterit sijaitsevat Suomessa
 • Palvelimet skaalutuvat kävijäpiikkien ajaksi
 • Palvelimia valvotaan 24/7
 • Ympäristömme on optimoitu WordPressille
 • HTTPS-varmenne vakiona
 • HTTP/2 vakiona

Varoitus: teknistä jargonia

Palvelinympäristömme on optimoitu kaikilla tasoilla, joita ovat muun muassa Linux-ydin, MariaDB-tietokanta, PHP-tulkki, objektivälimuisti, tiedostovälimuisti, Redis ja WordPressin transientti välimuisti, PageSpeed ja http-välimuisti.

Jos haluat kuulla lisää teknistä jargonia CTO:mme Ville kertoo mielellään lisää: ville@meom.fi / 050 353 0614

”Tein toisen projektini MEOMin kanssa ja he parantavat kuin sika juoksuaan. Jälki on mainiota, projektinhallinta toimii ja sikamainen aikataulu piti. Nämä possut viilettävät sellaista vauhtia, että kohta voi olla hankala saada heitä kiinni – kiinniottajia varmasti riittää.

Suosittelen juoksukisaan osallistumista, MEOMin saparohännät kirittävät teitäkin kovempaan tahtiin.”

Karl Filtness, Marketing Director, Solteq Oyj
Karl liittyi vastikaan MEOMille. Lue siitä lisää täältä.

5. Bonus: toteutuksen pitää olla tuskatonta

Kyllä, listassa piti olla vain neljä kohtaa, mutta meistä on kiva toimittaa enemmän kuin lupaamme. 😉

Verkkopalvelujen toteutukset koetaan usein tuskallisiksi projekteiksi, joissa paukkuvat aikataulu ja budjetti. Satojen onnistuneiden WordPress-toteutuksien myötä olemme oppineet arvioimaan etukäteen, miten vältytään ikäviltä yllätyksiltä.

Verkkosivujen toteutuksen tärkein onnistumiskriteeri on laadukas viestintä. Projektinhallintatyökalumme, valmiit prosessimme ja kokemuksemme takaavat huippulaadun toteutuksesta toiseen.

“Työ toteutettiin viikon sprinteissä, workshopista designiin, tekniikkaan ja lopulta julkaisuun. Meillä oli kerran viikossa yhteydenpito ja asiakkaana tiesin koko ajan missä ollaan menossa. Kun toiminta on läpinäkyvää, se herättää luottamusta ja toisaalta helpottaa omaa työtä raportoida projektin etenemisestä”
Seija Hyppönen, Marketing and Communications Manager, ARROW Engineering Oy

Ota ensimmäinen askel onnistuneeseen verkkosivutoteutukseen

Ota yhteyttä kimmo@meom.fi / 041 438 2887

Tai pyydä yhteydenotto

Jos mietit, että onko WordPress sinulle oikea alusta, niin tässä seitsemän kohtaa päätöksen tueksi

1. Maailman käytetyin julkaisujärjestelmä

WordPress on markkinoiden johtava julkaisujärjestelmä – 59,6 % järjestelmiä käyttävistä sivuista ja 28,8 % kaikista internetin verkkosivuista pyörii sen päällä (lähde: W3Techs.com). WordPressin päälle on rakennettu lukuisia isoja verkkosivustoja, esimerkkeinä yritykset kuten The New York Times, CNN ja BESTBUY.

2. Helppokäyttöisyys

Meidän ei ole tarvinnut kouluttaa asiakkaitamme tuntia kauempaa WordPress-verkkosivuston ylläpitoon. WordPress kehitettiin alunperin blogialustaksi ja nämä juuret näkyvät edelleen sen helppokäyttöisyydessä. Kuka tahansa voi oppia tunnissa sisällöntuotannon, kirjoittamisesta julkaisuun ja muokkaamiseen. Myös erilaiset kirjoittajaroolit, ja niiden oikeudet, ovat sisäänrakennettuja ominaisuuksia WordPress-verkkosivuilla.

3. Räätälöitävyys

WordPressillä voi toteuttaa hyvinkin monimutkaisia palveluita ja rakentaa monipuolisia integraatioita ulkoisiin järjestelmiin, kuten verkkokauppaan, CRM:ään, tuotehallintaan ja markkinoinnin automaatioon.

4. Turvallisuus

WordPress on sellaisenaan yksi maailman turvallisimmista julkaisujärjestelmistä. Oikein toteutettuna se sopii myös tiukempaa tietoturvaa vaativiin projekteihin. Jos palvelusi vaatii huipputurvallisuutta, hoidamme palvelintason tietoturvan, päivitykset ja konfiguroinnit vaatimusten mukaisesti.

5. Hakukoneoptimointi

Google suosii WordPressia ja teknisesti oikein rakennettu sivusto auttaa hakukoneoptiminnissa. WordPress-sivut rakennetaan tavalla, joka mahdollistaa hakukoneoptimoinnin ilman teknistä osaamista.

6. Kustannustehokkkuus

WordPress on avoimen lähdekoodin julkaisujärjestelmä ja sen lisenssi on ilmainen. WordPress on kehittäjäystävällinen alusta. Sen kehitystyötä helpottavat tuhannet valmislisäosat, joiden avulla on mahdollista laajentaa jo valmiiksi kattavia toiminnallisuuksia.

7. Toimittajariippumattomuus

Monet toimistot tarjoavat hanakasti itse kehitettyä julkaisujärjestelmää asiakkailleen. Näitä ei kuitenkaan päivitetä yhtä aktiivisesti kuin avoimen lähdekoodin julkaisujärjestelmiä. Valitsemalla suljetun järjestelmän, jäät helposti toimittajaloukkuun. Sisällön julkaiseminen itsenäisesti on suljetuissa järjestelmissä joskus tehty vaikeaksi, jopa mahdottomaksi. WordPressin avoin lähdekoodi varmistaa julkaisujärjestelmän jatkuvan kehityksen, mikä on verkkopalvelusi tietoturvan ja käytettävyyden kannalta elintärkeää.