Tuoteprototyyppi

Testattu prototyyppi päätöksenteon tueksi

Onko sinulla tuoteidea, muttet ole ihan varma onko se seuraava menestystarina. Aloita tekemällä toimiva prototyyppi ja testaa se oikeilla käyttäjillä. Sen jälkeen tiedät, miten parantaa ratkaisua ja kannattaako se ylipäänsä toteuttaa. Säästät valtavasti aikaa ja rahaa.

Proto Sprint validoi ideat nopeasti

Ideat ovat halpoja, niitä on kaikilla. Todistetusti toimivat ideat ovat täysin eri maata. Jos haluat selvittää, onko keksimäsi ratkaisu muidenkin kuin äitisi mielestä hyvä, se pitää ensin validoida.

Fiksuin tapa tehdä tämä on rakentaa toimiva prototyyppi ja mennä ihmisten luokse kuuntelemaan palautetta. Jos henkilöt eivät innostu ratkaisustasi, voit parantaa sitä tai luopua ideasta kokonaan.

Testaa, älä arvaa

Prototyypin rakentaminen kuulostaa monimutkaiselta, mutta tämän päivän digitaalisten työkalujen avulla se on helppoa. Prototyyppi ei ole täydellinen: sen tarkoitus on selvittää ensireaktiot ja kuulla ratkaiseeko se ongelmat. Nätti julkisivu mahdollistaa tärkeimmän, eli oppimisen asiakkaalta.

Start up -slangilla ilmaistuna proton positiivinen tulos tarkoittaa, että olet saavuttamassa problem/solution fit:in, eli olet löytänyt ratkaisun käyttäjien olemassa olevaan ongelmaan. Katu-uskottavuutesi nousee, kun voit kertoa, että soveltuvuusselvitys eli Proof-of-Concept (PoC) on tehty.

Prototyyppi

Proto Sprint — 3 päivässä ideasta testatuksi prototyypiksi

Proto Sprint on kolmen päivän intensiivinen työpaja, joka koostuu kolmesta teemasta:
Päivä 1. Konseptointi → Päivä 2. Prototyypin rakennus → Päivä 3. Käyttäjätestaus

Ennen työpajaa

Tärkeintä on tunnistaa, mitä prototyypilla halutaan selvittää: a) mitä ongelmaa ollaan ratkaisemassa b) mitä olettamuksia testataan c) mitä tietoa meillä on käyttäjistä d) ja mitkä ovat sovelluksen tavoitteet sekä liiketoimintamalli.

Päivä 1. Konseptointi

Workshopissa luomme prototyyppikonsepteja ja hahmotamme karkealla tasolla, miten proton pitäisi toimia ja mitkä ovat välttämättömät toiminnallisuudet.

Päivä 2. Prototyypin rakennus

Konseptoinnin perusteella designerimme rakentavat eri työkaluilla klikattavan ja testattavan prototyypin.

Päivä 3. Käyttäjätestaus

Käyttäjätestauksen avulla löydämme tuotteeseen ja ideaan liittyvät ongelmat ennen kuin riviäkään on koodattu. Testaamme viidellä käyttäjällä prototyypin. Suosittelemme, että olet mukana keräämässä ja kuuntelemassa arvokasta informaatiota.

Työpajan jälkeen

Analyysin perusteella teemme suositukset jatkotoimenpiteistä. Ne koostuvat iteratiivisista muutoksista, jotka ratkaisevat esille tulleet ongelmat ja vaatimusmäärittelyn. Aika ajoin suositus on hankkeen pysäyttäminen, jos prototyyppi ei vastaa käyttäjän tarpeisiin.

Klikkailtava prototyyppi rakentuu nopeasti suunnittelutyökalulla (Sketch / InVision / Adobe XD).

Proto Sprintin tuloksena saat

Testattu prototyyppi – joka kerta

Jokaisen Proto Sprintin lopputuloksena on realistinen prototyyppi, testattuna oikeilla käyttäjillä. Prototyyppi rakennetaan aina sen perusteella, mitä halutaan testata ja minkälaisia reaktioita tarvitaan idean validointiin.

Kooste ja jatkosuositukset

Kooste sprintin tapahtumista ja käyttäjien palautteista, jonka perusteella on tehty suositukset jatkotoimenpiteille.

Vaatimusmäärittely

Teemme aina vaatimusmäärittelyn, jos tuotekehitystä jatketaan käyttöliittymäsuunniteluun ja/tai MVP-tuotteen kehitykseen.

Pitch Deck (Optiona)

Näyttävä päättäjille tai sijoittajille suunnattu pitch deck, jossa on esitelty uusi tuote, tai idea, hyödyntäen sprintistä opittua tietoa.

Proto Sprinttiä ennen

Design Sprint ›
Jos idea on vielä hutera, kannattaa aloittaa Design Sprintillä. Sen avulla hiotaan idea kuntoon ennen prototyyppaamista.

Proto Sprintin jälkeen

Ensimmäinen tuoteversio (MVP) ›
Käyttäjät innostuivat ideastasi, joten nyt vaan täyttä höyryä eteenpäin. Nopein tie ensimmäiseen tuoteversion julkaisuun on rakentaa MVP tuotteesta.
Käyttöliittymäsuunnittelu & UX ›
Prototyyppi on karkea ja yksinkertainen versio ideasta. Käyttöliittymäsuunnittelussa tehdään pidemmälle vietyjä ja laajemmilla ominaisuuksilla varustettuja prototyyppejä.

Tilaa Proto Sprint

Tarvitsetteko oikeilla asiakkailla testattavaa prototyyppia päätöksenteon tueksi? Ota yhteyttä ja autamme löytämään oikean seuraavan askeleen tuotekehitykseenne.

Kysy lisää samir@meom.fi / 0443391120