Rakennamme tuotteita, jotka tuottavat tulosta

Olet lukemassa tätä, sillä tarvitset apua uuden tuoteidean koodaamisessa toimivaksi tuotteeksi. Ennen kuin jatkat lukemista tai pyydät meiltä kustannusarviota tuotteen kehityksen hinnasta, pysähdy hetkeksi ja pohdi seuraavaa asiaa: 

Mikä on lopullinen tavoitteesi? Oletko ostamassa vain ohjelmistokehityksen resursseja, käsipareja, jotka muuttavat idean konkreettiseksi applikaatioksi? Vai oletko rakentamassa tuoteliiketoimintaa, eli kannattavaa ja kasvavaa bisnestä tuotteen avulla? 

Veikkaamme, että vastauksesi on tuo jälkimmäinen. Tuote on liiketoiminnan väline, joka ratkaisee asiakkaasi ongelmia ja tuottaa heille arvoa. Digitaalinen tuote on aina enemmän kuin pelkkä koodausprojekti. Sovellus voi olla keskiössä, mutta siihen liittyy paljon muuta, kuten palveluelementtejä, prosesseja ja asiakashankintaa.

Me MEOMilla autamme sinua rakentamaan liiketoimintaa pelkän tuotteen sijaan.

Suunnittelemme ja koodaamme sinulle toimivan sovelluksen, mutta tuomme mukana myös näkökulmia, prosesseja ja ajattelumalleja, jotka tähtäävät kokonaisvaltaisen liiketoiminnan kehittämiseen.

Meiltä saat myös apua rahoituksen hankkimiseen: kuinka hyödyntää julkisia rahoituslähteitä ja miten vakuuttaa sijoittajat. Autamme sinua siis luomaan menestyvän startupin pelkän tuotteen sijaan.

Väitämme, että alussa ei pidä rakentaa Minimum Viable Productia (MVP) vaan energia kannattaa suunnata Minimum Viable Businessin (MVB) toteuttamiseen.

Miten MVP eroaa MVB:stä – ja miksi kannattaa aina rakentaa MVB

Startup on lähtökohtaisesti Minimum Viable Business. Niukat resurssit pakottavat priorisoimaan, oikomaan ja välttämään hukkaa. 

Jokainen tehtävä, joka vie aikaa sekä rahaa, on jostain muusta pois. Varaa virheisiin on vähän ja jokainen asiakkailta saatu, liiketoimintaa edistävä euro on arvokas. Alussa millään muulla ei ole väliä: ilman asiakkaita korttitalo sortuu. 

MVB:ssä asiakas on keskiössä. Kaikki toimenpiteet tähtäävät asiakkaiden hankintaan ja säilyttämiseen. Tämän pitää näkyä myös digitaalisessa tuotteessa.

MVP vs MVB

Tuoteominaisuuksia vs asiakkaalle arvoa

Idea vs ratkaisu spesifiin ongelmaan

Asiakaspotentiaali vs oikeita maksavia asiakkaita

Uusi digitaalinen tuote vs uutta liiketoimintaa

Polku MVB:n rakentamiseen

Me tiedämme, miten MVB rakennetaan. Prosessimme avulla käymme seikkaperäisesti läpi kaikki tarpeelliset elementit, jotka varmistavat polulla pysymisen. Näin sinulla on varmuus siitä, että koodaamiseen käytetyt rahat vievät liiketoimintaa eteenpäin. 

Ennen kuin kehitystyöt aloitetaan, käymme kanssasi läpi oleelliset kysymykset joihin sinulla pitää olla vastaus. Jos vastauksia ei vielä ole, autamme sinua löytämään ne oikeiden työkalujen avulla. 

Rakenna Minimum Viable Product

Rakennamme sinulle tuotteen ja autamme luomaan liiketoimintaa. Suunnittelemme ja koodaamme sinulle toimivan sovelluksen, mutta tuomme mukana myös näkökulmia, prosesseja ja ajattelumalleja, jotka tuovat maksavia asiakkaita.

“Olimme havainneet aidon tapahtumien kävijöitä vaivaavan ongelman. MVP-tuote osoitti, että olettamuksemme oli oikea.”

Markus Kauppinen, CEO, Brella

“Alkumetreistä alkaen MEOMin kumppanuus mahdollisti sen, että teimme tuotekehityksen kannalta juuri oikeita asioita oikeaan aikaan. MVP:ssäkin ainoa asia, mikä meni pieleen oli, että laatu ylitti odotukset”

Jukka Tahvanainen, Generoin toimitusjohtaja

Toteuta prototyyppi

Prototyypin avulla testaat käyttäjien kanssa, että onko tuote helppokäyttöinen ja hyötyä tuottava. Hyvä prototyyppi toimii MVP:n runkona.

“Kolmen kuukauden työ tehtiin viidessä päivässä.”

Rami Karhu, CDO

“Suosittelen lämpimästi MEOMin veijareita kumppaniksi uusien innovaatioiden nopeaan testaamiseen.”

Kimmo Koskinen,
Suomalainen rahapelialan yhtiö

Varmista kysyntä

Sparraamme yhdessä miten idean kanssa kannattaa edetä. Autamme tunnistamaan parhaan asiakassegmentin ja varmistamaan, että tuotteellesi on kysyntää. Samalla keräämme ensimmäiset potentiaaliset asiakkaat. Tarjoamme tukea idean validoinnissa, rahoituksen hakemisessa, asiakashaastatteluissa ja yhdessä luomme polun, jolla ideasta tulee tuote. 

Löydä Product Market Fit

MVP:n avulla liiketoiminta on käynnistynyt, mutta asiakkaiden hankinnan pitää siirtyä seuraavalle tasolle. Autamme luomaan systemaattisen tuotekehitys-, myynti- ja markkinointiprosessin, jotta saat liiketoimintasi lentoon.

“Myös skaalautumiseen liittyviä haasteita voi opettaa, jos viisautta jakamassa on joku, joka on jo käynyt nämä kivuliaat asiat läpi. Kaikkia virheitä ei ole pakko tehdä itse.”

Mikko Matikka, Head of Product, Brella

Miksi MEOM?


Keskiössä ovat aina loppuasiakkaat

Kaikki tekemisemme tähtää siihen, että löydät maksavia asiakkaita. Meiltä et osta tunteja vaan tuloksia. Asiakkaat kertovat totuuden – eivät hienot piirustukset fläppitaululla. Aloitamme löytämällä sinulle ensimmäiset asiakkaat ja sen jälkeen autamme löytämään lisää asiakkaita.

Moninkertaistettu yrityksen arvo

Kokemuksemme, osaamisemme ja tapamme toimia takaavat sen, että yrityksesti arvo kasvaa yhteistyömme alusta alkaen. Ymmärrämme miten startup-yrityksen arvo rakentuu, mitkä tekijät siihen vaikuttavat, miten sijoittajan sen näkevät ja mitä siltä odottavat. Olemme tehneet sen itse (30M€+ arvosta) ja avullamme voimme tehdä sen myös sinulle. 

Välitämme aidosti foundereista

Apu on aina lähellä. Kaikilla venturetiimin jäsenillä on kokemusta yrittäjyydestä ja tuoteliiketoiminnan käynnistämisestä, onnistumisista ja vastoinkäymisistä. Sparraamme mielellämme kaikista yrittäjyyden elementeistä.

Haluamme, että onnistut myös yksilönä ja kasvat samalla kuin yrityksesi kasvaa. Pystymme ensimmäisessä tapaamisesta lähtien tuomaan uutta näkökulmaa ja auttamaan sinua eteenpäin. Ja ei, sinun ei tarvitse pelätä, että lasku lähtee jokaisesta kysymyksestä tai puhelusta. 

Olemme kehityksen kärjessä

Opiskelemme jatkuvasti uutta ja käytämme 10 % työajastamme uuden oppimiseen. Olemme tiivistäneet vuosikymmenten opit kaikkeen tekemiseemme, jotta sinun ei tarvitse lähteä selvittämään, että mikä on paras käytäntö, mikä teknologia kannattaa valita, mikä on tuottavin ansaintamalli, mikä saa käyttäjän palaamaan aina uudestaan tuotteen pariin ja niin edelleen.

Korkean suorituskyvyn tiimi heti apunasi

Omakohtaisesta kokemuksesta tiedämme, miten vaikeaa on rakentaa huipputiimi, saati löytää siihen kovan substanssin ammattilaiset. Siksi haluamme tehdä tämän kriittisen vaiheen sinulle vaivattomaksi. Meiltä saat tueksesi korkean suorituskyvyn tiimin, joka on tehnyt tämän kaiken jo aiemmin ja onnistunut.

Jotta voimme onnistua yhdessä, vaadimme sinulta kykyä ja halua toimia samoin.

Venture-tiimi tukenasi

Monialainen Venture-tiimimme muuttaa ideasi tuotteeksi ja on perustajan sparrauskumppani. Tiimissä on tarpeisiisi sopiva sekoitus strategia-, design-, teknologia- ja asiakashankintaosaamista. 

Karl Filtness, Growth Director, partner MEOM

Karl Filtness

 • Tuote- ja liiketoimintastrategia
 • Asiakashankinta
 • Markkinavalidaatio
 • Ansaintamallien kirkastaminen
Samir Abbassi partner MEOM

Samir Abbassi

 • Myyntistrategiat
 • Founderin tuki ja sparraus
 • Alkuvaiheen rahoitus
Janne Puustinen, toimitusjohtaja MEOM

Janne Puustinen

 • Startupin rakentaminen
 • Founderin tuki ja sparraus
 • Arvonluonti
 • Rahoitus ideasta A-kierrokseen
Jussi Soini Designer MEOM

Jussi Soini

 • Product Discovery
 • Idean ja kysynnän validointi
 • UX Design
 • Verkko- ja mobiilisovellukset
Janne Leppänen developer MEOM

Janne Leppänen

 • Verkkosovellukset
 • Käyttöliittymien rakentaminen
 • Käytettävyys
Tom Rantala, founder MEOM

Tom Rantala

 • Idean validointi
 • Tuotesuunnittelu
 • Tuotejohtaminen