Referenssi

Coinmotion

Tuote: Coinmotion-mobiiliapplikaatio

Alustat: iOS ja Android

Front end -teknologia: React Native

Tavoite: App Storessa ja Google Playssa jaettava mobiilisovellus, jolla voi käydä kryptovaluuttakauppaa ja seurata sijoitustensa kurssia. Coinmotionille sovellus toimii samalla kosketuspisteenä asiakkaisiin.

Coinmotion on palvelu kryptovaluuttoihin sijoittamiseen. Sen takana on samanniminen suomalainen yritys, jolla on yhtenä harvoista eurooppalaisista kryptovaluutta-yhtiöistä maksulaitoksen toimilupa. 

Coinmotionille haluttiin oma sovellus, koska kryptovaluuttojen seuranta ja kauppa tulee siirtymään yhä enemmän mobiiliin. Oman applikaation avulla Coinmotion pystyy tarjoamaan taskussa kulkevan työkalun, jolla seurata kryptovaluuttojen hinnan kehittymistä, sekä ostaa ja myydä valuuttoja. Näin vahvistetaan Coinmotionin asemaa myös valuuttakaupan palveluntarjoajana. 

Sovelluksen avulla lisätään merkittävästi kosketuskertojen määrää asiakkaaseen. Sovelluksen pikakuvake oman kännykän näytöllä ja kurssin tarkastelu Coinmotion appissa muistuttavat asiakkaita palvelusta ja potentiaalisesti lisäävät kaupankäynnin määrää. Applikaatiossa on mahdollisuus kannustaa kaupankäyntiin ja esitellä kuukausittaista säästötuotetta. Seuraavissa kehitysversioissa sovellusta on tarkoitus hyödyntää yhä tehokkaammin myös asiakashankinnassa.

Toteutus

Tuotteen rakentamisessa lähdettiin pienestä liikkeelle, tähdäten niin sanotun Minimum Viable Productin, MVP, eli vähimmäismäärällä ominaisuuksia tehtävänsä toteuttavan tuotteen rakentamiseen. Tärkeää oli tehdä teknologiset valinnat siten, että mahdolliset tulevat kehityskohteet voidaan toteuttaa kivutta.

MVP:llä voidaan jo markkinoilla olevan ja asiakkaiden käytössä olevan sovelluksen avulla kerätä tietoa tuotekehitykselle. Samalla sen kuitenkin tulisi vastata tasoltaan asiakkaiden odotuksia siitä, mitä verkkokaupan valikoimasta löytyvät sovellukset ovat, etenkin kilpailijoiden tarjoamien applikaatioiden osalta. 

Sovelluksen logiikkaa suunniteltaessa hyödynnettiin alan parhaiden käytäntöjen benchmarkkausta. Jo yhden päivän työn tuloksena meillä oli ensimmäinen versio klikattavasta prototyypistä.

Vaikka toteutus aloitettiin ensimmäisen koronakevään aikana, eli työskentely oli tehtävä etänä, Coinmotionin ja MEOMin tekijöistä muodostui nopeasti yhteen hiileen puhaltava tiimi. Kommunikaatio hoitui nopeasti MEOMin asiantuntijoiden integroiduttua Coinmotionin järjestelmiin ja prosesseihin.

Lopputulos

Käyttöliittymän ja käyttökokemuksen osalta kilpailukykyinen mobiilisovellus julkaistuna App Storessa ja Google Playssa.

Mobiiliapplikaation front end toteutettiin rajapinnan avulla React Nativella. Taustalla back endissä pyörii Coinmotion oma toteutus.