Blogi

Ihmiset

Juha Harju MEOMin hallituksen puheenjohtajaksi

Janne Puustinen, toimitusjohtaja, MEOM

Woolmanin toimitusjohtaja, ja pitkän linjan kasvuyrittäjä Juha Harju on liittynyt MEOMin hallitukseen. Hänen tarkempi hallitusroolinsa vahvistettiin yrityksen hallituksen järjestäytymiskokouksessa 9.9.2022.

Juhalle MEOM on tuttu vuosien takaa ja ensimmäinen yhteys syntyi asiakassuhteen kautta.

“Uudistimme verkkosivustomme MEOMin asiakkaana. Jo silloin huomasin, että yhteistyö ja lopputulos oli poikkeavan hyvää. Tästä jäi hyvä fiilis. Toki itse korkealaatuinen työ ja lopputulokset on tärkeitä, mutta sen kruunaa tunne, joka jää elämään”, hän kuvailee.

Kysyttäessä päätös hallitukseen liittymisestä oli helppo, vuosien varrella syntyneen luottamuksen pohjalta.

“Olen asettanut kolme kysymystä, joiden kautta etsin vastausta advisor- tai hallitustyöhön. Onko minulla antaa lisäarvoa yhtiölle? Voinko itse oppia jotain? Nautimmeko yhteisestä työskentelystä? Vastaus näihin syntyy yhteisen keskustelun kautta.”

Juha Harju analysoi, että MEOMin palvelut, osaaminen ja kulttuuri ovat sellaisia, mistä voi ammentaa oppia. Yhtiö on myös mielenkiintoisessa elinkaaren vaiheessa, kun yhtiöön on syntynyt uutta osaamista ja palveluita muun muassa tukemaan B2B-yritysten markkinointia ja tuoteliiketoimintaa.

“Olemme aloittaneet yhteistyön ja mitä paremmin tunnemme toisemme, syntyy paremmin syntyy tuloksia ja yhteistyö tiivistyy. Kiitos MEOMilaisille tähänastisesta luottamuksesta!”, Juha Harju kiteyttää.

Hallitusvahvistuksesta työntövoimaa yrityksen kehittämiseen

MEOMin toimitusjohtaja Janne Puustinen on myös yrityksen perustajia, ja pitkään myös hallitusta on pyöritetty talon sisäisin voimin. Taustalla on kuitenkin kypsynyt ajatus pätevien hallitusammattilaisten mukaan tuomisesta.

“Juhan kanssa aloitettiin keskustelut reilu vuosi sitten ja hän kertoi, että hänelle hallitusrooli ei ole itseisarvo. Tärkeää on voida auttaa toimitusjohtajaa ja firmaa onnistumaan paremmin tavoitteissaan, coachauksen ja strategisen otteen kautta”, Janne kertaa.

Tässä on Jannelle myös henkilökohtainen yhtymäkohta, jossa köyttä vetävät toisaalta pätevän ulkopuolisen sparrauksen ja asiantuntemuksen arvostus, toisaalta pelko oman yrittäjän vapauden menettämisestä, ei-MEOMilaisten vahvistaessa hallitusta.

Pelkkä asiantuntemus ei aina riitä hedelmällisen hallitustyön pohjaksi. Tärkeää on myös kulttuurinen yhteensopivuus, oikeanlainen fiilis ihmisistä ja firmasta sekä jotain kiinnostavaa ja uutta, mikä mahdollistaa oppimisen.

“Juhan kanssa jutellessa on ollut vahva tunne, että “tässä on tosi hyvä match”. Melkein kaikessa Juhan bisneksissä on ollut yhteyttä MEOMin. Hänen ymmärryksenä asiakaskeskeisten ja hyvinvoivien asiantuntijayritysten kasvattamisesta on poikkeuksellinen. Siihen kun yhdistää vielä, että Juha on tosi hyvä tyyppi, niin tuntui todella oikealta pyytää häntä avuksi”, Janne kuvailee.