Miksi Design Sprint

Nykyään ei enää riitä, että tehdään laadukkaita tuotteita, vaan niistä on rakennettava juuri asiakkaiden toiveiden mukaisia. Design Sprint on nopein tapa selvittää, kannattaako uusi tuote rakentaa, onko uusi ominaisuus vaivan väärti tai onko arvolupaus oikea.

Se on kuin aikakone tulevaisuuteen, jolla validoit ideat viikossa kuukausien sijaan.

Design Sprint antaa oikotien oppimiseen, ilman tuotteen rakentamista ja julkaisua

Design Sprint -metodia käyttävät sadat kansainväliset huippuyritykset, kuten Google, Slack, Lego, Ebay ja Zalando. Sillä on ratkaistu tuotekehityksen ongelmia ja parannettu esimerkiksi lentokentän toimivuutta, työntekijäkokemusta ja Iso-Britannian julkishallintoa. Lue lisää Sprint-tarinoita täältä.

Käytämme itse Design Sprint -prosessia osana tuotekehitystä omissa startup -yrityksissämme, Brellassa ja 27 Cragsissa.

Valokuva: Anssi Kumpula (IG @heikkipekka)

Valokuvat: Anssi Kumpula (Instagram @heikkipekka)

Mistä Design Sprint koostuu

Design Sprint on käytännössä neljän päivän hackathon. Ensimmäisenä päivänä määrittelemme yhdessä haasteet ja sprintin laajuuden. Toisena päivänä päätämme yhdessä mitä aiomme testata. Kolmantena päivänä rakennamme realistisen prototyypin, joka testataan oikeilla käyttäjillä neljäntenä päivänä.

Design Sprintin konkreettinen lopputulos

Jokaisen Design Sprintin lopputuloksena on realistinen prototyyppi, testattuna oikeilla käyttäjillä, ja selkeät suuntaviivat seuraavia vaiheita varten.

Design Sprintin jälkeen

Kun sinulla on käsinkosketeltava prototyyppi tuotteesta ja oikeaa käyttäjätestitietoa, on päätöksen tekeminen helppoa. Tiedät, mikä toimii ja mikä ei. Seuraavaksi voit pitää uuden Design Sprintin pivotoidaksesi idean toiseen suuntaan, tai iteroida ja hioa ideaa saadaksesi tuotteen lähemmäksi tuotantoa, tai voit käyttää prototyyppiä myydäkseksi ideaasi eteenpäin.

Bonus: Opi itse vetämään Design Sprint

Kun tilaat meidät vetämään Design Sprintin, saat kaikki työkalut, joilla järjestää niitä itse omassa organisaatiossasi. Design Sprintin nerokkuus on siinä, että se ruokkii itse itseään luoden kokeilun kulttuuria. Prosessi on niin luodinkestävä, että ihmiset innostuvat siitä väkisinkin.

Olit sitten tuotetiimin suunnittelija tai koko organisaation digitalisaatiosta vastaava henkilö, tulet olemaan se, joka laittoi alulle kokeilun kulttuurin yrityksessä.

Ethän halua olla olematta se tyyppi?

Miksi MEOM

Työskennellessäsi kanssamme saat käyttöösi kokeneen tuotekoneiston, jonka referenssit puhuvat puolestaan. Design Sprintin avulla rakennamme asiakkaillemme menestyviä tuotteita, mutta kehitämme niitä myös itse (Brella ja 27 Crags).

Itse Design Sprintin kehittäjä Jake Knapp on opettanut parhaat vinkkinsä meille, joten voit olla varma siitä, että tiedämme mitä teemme.