Blogi

WordPress

Voi WordPress, miten muutitkaan elämäni!

Otin ensikosketuksen WordPressiin reilu pari vuotta sitten töissä erään pienen verkkosivuprojektin myötä. Siinä asioita ihmetellessäni ja googletellessani löysin sattumalta Suomen WordPress-yhteisön Slack-kanavan, jonne päätin liittyä, kun asiat eivät selvinneet omin keinoin. 

Slack osoittautui ihan korvaamattomaksi. Miten voi olla niin paljon ihmisiä, jotka ovat valmiita auttamaan täysin pyyteettömästi, kun noviisi kyselee tyhmiä? 

Slack oli portti kovempiin aineisiin. Joku kutsui siellä ihmisiä Jyväskylän WordPress Meetupiin, tapaamiseen jossa WP:sta kiinnostuneet kokoontuvat kuuntelemaan esitelmää jonkin WP:iin liittyvän aiheen ympäriltä. Meetuppeja järjestettiin kuukausittain ja minusta tuli vakiokasvo. Aiheet olivat kiinnostavia ja niistä sai kaiken lisäksi kerrytettyä työpaikan kiky-tunteja!

Viime talvena Jyväskylässä järjestettiin reilun sadan hengen WordCamp-tapahtuma, jonne ilmoittauduin heti vapaaehtoiseksi. Olin saanut vuoden mittaan niin valtavasti apua WP-yhteisön Slack-kanavilla, että halusin ehdottomasti päästä kantamaan oman korteni yhteisön kekoon.

WordCampissa en malttanut pitää edes taukoja, kun olin aina valmis hoitamaan esitysten ajanottajan virkaa. Samalla sain kuunnella kaikki hyvät esitykset! Vapaaehtoisena toimiessa pääsi kivasti tutustumaan myös uusiin ihmisiin, mitä ei ehkä pelkkänä kävijänä olisi tullut tehtyä. En ole ihan niin ulospäin suuntautunut persoona, että menisin juttelemaan täysin ventovieraille.

Kesällä osallistuin WordPress-hostausta tarjoavan Seravon kehitys-keskiviikkoon, jossa tapasin sattumalta WordCampissa järjestäjänä olleen Tuomaksen. Harmitellessani hänelle, etten ole päässyt koodaamaan WP-juttuja pitkään aikaan, hän mainitsi, että heillä MEOM:lla voisi olla töitä tarjolla ja kehotti puhumaan CTO Villen kanssa.

Hetken Villen kanssa juteltuani hän kutsuikin minut jo työhaastatteluun! Olin vähän fiiliksellä että no, kokeillaan, eipä tässä menetä mitään. Ei minulla ollut mikään pakottava tarve vaihtaa työpaikkaa, mutta olisi kyllä siistiä päästä koodaamaan WordPress-sivustoja päätyönä.

Haastattelusta seurasi toinen haastattelu mahdollisten tulevien työkaverien kanssa ja pari viikkoa myöhemmin allekirjoitinkin jo työsopimuksen MEOMin kanssa! 

Nyt olen saanut koodata WordPress-sivustoja reilu puoli vuotta ja olen tykännyt ihan älyttömästi! Pidän itseäni edelleen melko aloittelijana, mutta opin joka viikko lisää. Käyn säännöllisesti WP-miiteissä sivistämässä itseäni ja niissä onkin ollut viime aikoina todella hyviä aiheita! Slackissa olen ollut hiljaisempi, koska yleensä toimistolta löytyy hyvin apuja ongelmiin. 

Viime viikolla osallistuin elämäni toiseen WordCampiin, kun Helsingissä järjestettiin pohjoismaiden ensimmäinen yhteinen WordCamp Nordic. Yli 500 hengen tapahtumassa oli kiinnostavia luentoja ja yhtä hyvä henki kuin vuotta aiemmin Jyväskylässä. 

Tällä kertaa en ollut vapaaehtoisena, vaan edustin ylpeänä MEOM:ia ja imin itseeni kaiken tiedon minkä irti sain. WordPress-taipaleeni on vielä alussa, mutta aion olla vielä jonain päivänä superkoodari. Tässä yhteisössä ja työpaikassa on hyvä jatkaa matkaa!