Visuaalisen ilmeen suunnittelu verkkosivuston uudistuksessa

Ensivaikutelma verkkosivustostasi ja sitä kautta brändistäsi syntyy ensimmäisten millisekuntien aikana. Laadukkaalla visuaalisen ilmeen suunnittelulla varmistat, että kävijä jatkaa sivuston sisältöihin sen sijaan että sulkisi selaimen.

Visuaalisen ilmeen suunnittelun avulla

Tuot uuden brändi-identiteettisi verkkoon

Usein verkkosivustoprojektia on edeltänyt brändiuudistus, jossa organisaatiolle on luotu myös uusi visuaalinen identiteetti.

Tämän muokkaaminen sivuston tarpeisiin on aina oma työnsä, myös siinäkin tapauksessa että visuaalinen ilme on luotava tyhjästä.

Tuet sivuston tavoitteita

Brändisi mukainen ja miellyttävää käyttökokemusta tukeva visuaalinen suunnittelu ei ole vain perusedellytys onnistuneelle verkkosivustolle, vaan se vahvistaa asiakaskokemusta ostopolun joka vaiheessa.

Erottaudut eduksesi

Sivuston visuaalinen ilme on ylivoimaisesti tehokkain keino vaikuttaa kilpailjoista erottautumiseen.

Vaikka verkkosivusto on lopulta olemassa tarjotakseen informaatiota tekstisisällön muodossa, ei kävijä koskaan syvenny hiottuihin argumentteihisi, jos ensivaikutelma ärsyttää.

MEOM on erikoistunut digitaaliseen designiin

Visuaalisen ilmeen suunnittelu on organisaation olemuksen, vision ja ainutlaatuisuuden tuomista eläväksi. Se heijastelee sitä, millainen toimija on itse, mutta puhuttelee myös asiakkaita. 

MEOMilla olemme parhaimmillamme silloin, kun brändityö tehdään osana verkkosivustouudistusta. Visuaalinen ilme rakentuu ja konkretisoituu suunnittelijoidemme tuodessa visiotasi verkkoympäristöön. 

Mikäli verkkosivu-uudistuksen yhteydessä tehdään myös markkinoinnin strategista työtä, suosittelemme toimivaksi todistettua Markkinointistrategian sprintiämme.

Visuaalisen ilmeen suunnittelun laajuus ja tarkkuus vaihtelevat organisaation tavoitteiden ja kohderyhmien perusteella. Asiakkainamme on erityisesti yrityksiä, jotka hakevat vahvempaa positiota kotimaan markkinoilta tai ovat siirtymässä kv-kentälle kovemman kilpailun ja markkinointivetoisemman myynnin äärelle. 

Jos etsit projektipäällikköä vastaamaan täysimittaisestai brändiuudistuksesta, materiaalien jalkautuksesta, aikatauluista ja rekisteröinneistä, niin suosittelemme kääntymään tähän erikoistuneen bränditoimiston puoleen. 

Visuaalisen ilmeen työstö yhdessä tai etänä

Visuaalinen identiteetti voi rakentua samaan aikaan verkkosivuston konseptin ja sisältöjen kanssa. Aikataulusta riippumatta hyödynnämme iteratiivista prosessia, jolla ilme nostetaan strategiasta, mutta on vahvasti kiinni ajassa.

Suunnittelija sisäistää organisaation markkinointistrategian ja on mukana mahdollisissa verkkosivustoprojektin startti- ja konseptityöpajoissa.

Visuaalisen ilmeen suunnittelua varten pidämme 2-4h työpajan, onnistuu myös etänä, jossa harjoitteiden ja dialogin avulla keräämme tarvittavat tiedot ilmeen suunnittelua varten.

Suunnittelija tuottaa ensimmäisen version tulevan sivuston mallista, jossa aiemmin toteutettu konsepti yhdistyy visuaalisten elementtien kanssa. Näet konkreettisesti miltä näyttävät sivuston väripaletti, typografia, kuvamaailma ja elementtien asettelu.

Suunnittelijan tehtäviin kuuluu myös sivuston toiminnallisuuksien suunnittelu käytettävyyden näkökulmasta. Viimeistään tässä yhteydessä lukotetaan tekniikkaa ohjaavat valinnat.

Visuaalista prototyyppia työstetään iteratiivisesti yhdessä, kunnes meillä on ilme ja rakenne, jonka pohjalta voidaan edetä sivuston tekniseen toteutukseen. 

Hinnoittelu

Laajuudesta ja monimutkaisuudesta riippuen visuaalisen ilmeen toteutuksemme ovat hinnaltaan 4 000-10 000 euroa.